Πιστοποιητικά Γνησιότητας

Γνωρίζετε ότι το πιστοποιητικό γνησιότητας πρέπει πάντοτε να συνοδεύει ένα έργο τέχνης; Με απλά λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε πως το έργο τέχνης μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός και το πιστοποιητικό του είναι η ταυτότητα του. Ένα πιστοποιητικό γνησιότητας οφείλει να συνοδεύει το έργο για πάντα, ξεκινώντας από τον πρώτο ιδιοκτήτη. Είτε πρόκειται να μείνει στα ίδια χέρια για πάντα είτε να μεταπωληθεί στην πορεία του χρόνου. Το πιστοποιητικό γνησιότητας χορηγείται από την γκαλερί που γίνεται η αγορά στον νέο ιδιοκτήτη και πιστοποιεί ή επιβεβαιώνει μια σειρά από πληροφορίες που είναι η βασική – θα μπορούσαμε να πούμε – ταυτότητα του έργο.

Η γκαλερί μας, σεβόμενη τους πελάτες της, τους δημιουργούς και την ιστορία της, παρέχει πιστοποιητικά γνησιότητας για οτιδήποτε αγοράσετε, ανεξάρτητα από τη χρηματική του αξία. Είναι η απόδειξη που έχετε στα χέρια σας ότι το έργο που αγοράσατε είναι αυθεντικό, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις αγοράς και πώλησης ή μεταπώλησης.

Ένα πιστοποιητικό γνησιότητας δεν είναι ένα ακόμα χαρτί. Είναι αυτό που σας πιστοποιεί ως νόμιμους κατόχους του έργου και σας δίνει το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσετε σε κάθε χρήση (δανεισμού του έργου, μεταπώλησης ή έκθεσης του, και ασφάλισης του, εκτός της αναπαραγωγής του). Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον καλλιτέχνη.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα προμηθευτείτε ένα έργο και θα σας χορηγηθεί η πιστοποίηση, φυλάξτε την κάπου με ασφάλεια. Τα πιστοποιητικά εκδίδονται μόνο μία φορά.

Πιστοποιητικό Ζωγραφικών έργων

Το πιστοποιητικό ζωγραφικών έργων είναι η ταυτότητα του εκάστοτε έργου ζωγραφικής. Μας ενημερώνει για τον ζωγράφο, για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία του, για τις διαστάσεις του, το έτος που δημιουργήθηκε καθώς επίσης τον νέο κάτοχο- αγοραστή και την ημερομηνία της αγοράς. Θα σφραγιστεί και θα υπογραφεί από εμάς επιβεβαιώνοντας τη γνησιότητα του, ενώ ο ίδιος ο πίνακας θα είναι υπογεγραμμένος και από τον καλλιτέχνη όπως συμβαίνει και με όλα τα άλλα έργα και αντικείμενα τέχνης.

Πιστοποιητικό Γλυπτικής

Το πιστοποιητικό γλυπτικής είναι η ταυτότητα του εκάστοτε γλυπτού. Μας ενημερώνει για τον γλύπτη, τον τίτλο του έργου, το υλικό που δημιουργήθηκε (το οποίο αποτελεί και μέρος της ανάλυσης του έργου ιστορικά και σημασιολογικά), την εταιρεία από την οποία το προμηθευτήκατε που σας εγγυάται ότι είναι γνήσιο έργο τέχνης του γλύπτη με σφραγίδα και υπογραφή, διαστάσεις του γλυπτού και έτος δημιουργίας του.  Τέλος αναφέρει τον νέο κάτοχο- αγοραστή και την ημερομηνία της αγοράς.

Πιστοποιητικό Μεταξοτυπιών

Ένα πιστοποιητικό μεταξοτυπίας είναι η ταυτότητα του γνήσιου αριθμημένου αντιτύπου-έργου  που μας ενημερώνει για τον ζωγράφο και την αρίθμηση του. Όλα τα αντίτυπα είναι υπογεγραμμένα και αριθμημένα από τον καλλιτέχνη. Μετά την παραγωγή των προαποφασισμένων αντιτύπων βεβαιώνεται η καταστροφή της μήτρας με το πιστοποιητικό που έχετε στα χέρια σας. Έαν δεν αναγράφεται η αρίθμηση αλλά έχει τα αρχικά Ε.Α (Épreuve D’artiste) η’ H.C τότε μιλάμε για τα δοκίμια που παράγονται μέχρι να φτάσουμε χρωματικά και αισθητικά όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ζωγραφικό έργο. Ουσιαστικά το κάθε δοκίμιο είναι μοναδικό αφού το καθένα διαφέρει χρωματικά από το προηγούμενο και έχουν ιδιαίτερη συλλεκτική αξία.

Πιστοποιητικό Μικρογλυπτικής

Το πιστοποιητικό μικρογλυπτικής είναι η ταυτότητα του εκάστοτε μικρογλυπτού. Μας ενημερώνει για τον γλύπτη, τον τίτλο του έργου, την αρίθμηση που είναι χαραγμένη από τον γλύπτη (αν ο γλύπτης επιθυμεί την κυκλοφορία του σε περιορισμένη έκδοση) μαζί με την υπογραφή του επάνω στο γλυπτό. ‘Ολα τα μικρογλυπτά είναι υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.