Ομαδική Έκθεση “Κυκλοδίωκτος…”

17 ΙΟΥΝΙΟΥ - 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Η Sianti gallery συνεχίζοντας τις πρωτότυπες, θεματικές της εκθέσεις που έγιναν ευμενώς δεκτές και από το κοινό και από την κριτική, προτείνει αυτή τη φορά μία εικαστική έκθεση ζωγραφικής γλυπτικής και κατασκευών με θέμα τον κύκλο και τη σφαίρα.

Έργα από τον κύκλο στη σφαίρα και vice versa

…Ο ήλιος κυκλοδίωκτος,
ως αράχνη μ εδίπλωνε
και με φως και με θάνατον
ακαταπαύστως.
(Ανδρέας Κάλβος, Η ΛΥΡΑ, ωδή 3 «Εις θάνατον», στροφή κ΄, στίχ. 97-100)

Η Sianti gallery συνεχίζοντας τις πρωτότυπες, θεματικές της εκθέσεις που έγιναν ευμενώς δεκτές και από το κοινό και από την κριτική, προτείνει αυτή τη φορά μία εικαστική έκθεση ζωγραφικής γλυπτικής και κατασκευών με θέμα τον κύκλο και τη σφαίρα. Κατ’ ουσίαν συνέχεια και ολοκλήρωση της προηγούμενης έκθεσης με τον τίτλο «Tondo», η ενότητα “Κυκλοδίωκτος…” ασχολείται με τα αρχετυπικά ζητήματα τόσο της ζωής όσο και της τέχνης. Τον κύκλο και τη σφαίρα, δηλαδή το τέλειο σχήμα και το τέλειο σώμα που συμβολίζουν τη νομοτέλεια αλλά και την πληρότητα των πραγμάτων, όπως το απόλυτο της ζωής και του θανάτου όπως τουλάχιστον υπαινίσσεται ο πασίγνωστος στίχος του Κάλβου.

Ο κύκλος της ζωής, η σφαίρα που συμπυκνώνει ολόκληρο το σύμπαν αλλά και η τέχνη η ίδια που μέσα από τις δύο αυτές “πρωταρχικές ουσίες” ξαναλέει το δικό της παρηγορητικό ή εκστατικό αφήγημα. Στην άκρως θεαματική αυτή παρουσίαση συμμετέχουν καθιερωμένοι και νεότεροι δημιουργοί συνεργάτες μόνιμοι ή περιστασιακοί της gallery Sianti:

 

Οι ζωγράφοι: Αντωναρόπουλος Χρήστος, Απέργης Αντώνης, Βαλυράκης Γιάννης, Καζάζης Γιώργος, Κοντοβράκης Νεκτάριος, Κούκος Δημήτρης, Λάλας Θανάσης, Μυταράς Δημήτρης, Παπαθεοδώρου Μίνα, Παπαϊωάννου Χριστίνα, Σιάγκρης Παναγιώτης, Σπυριούνης Κώστας, Σταθόπουλος Γιώργος, Τόλης Κωνσταντίνος, Φασιανός Αλέκος, Φωκάς Γιάννης, Χανιώτη Δήμητρα, Χαντζαράς Απόστολος, Χάρος Μανώλης

Και οι γλύπτες: Αρμακόλας Δημήτρης, Βαρώτσος Κώστας, Ζογγολόπουλος Γιώργος, Ρόκος Κυριάκος, Σαραντοπούλου Χριστίνα


Φωτογραφίες Έκθεσης


Κατάλογος

Fullscreen Mode

Έγραψαν για εμάς