Μικρά Ζωγραφικά 2022-2023

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 - 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Tο μεγάλο δεν είναι απαραίτητα ζήτημα διάστασης, αλλά έκφρασης, βάθους και κυρίως, συγκίνησης.

Η Sianti Gallery το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στις 12:30 εγκαινίασε την καθιερωμένη ομαδική έκθεση “Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022-2023”. Ένας τίτλος, που αποτυπώνει έναν ορισμό για την τέχνη: το μεγάλο δεν είναι απαραίτητα ζήτημα διάστασης, αλλά έκφρασης, βάθους και κυρίως, συγκίνησης.

 

Στα έργα παρατηρείται μεγάλη ποικιλομορφία όχι μόνο στην θεματική, αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία τους. Η αλλαγή κλίμακας επηρεάζει τα δομικά στοιχεία του κάθε έργου εξασφαλίζοντας, όμως, μεγάλη εκφραστική ελευθερία σε όλους τους καλλιτέχνες. Με τη ζωγραφική να απευθύνεται πρωτίστως στην όραση, ο θεατής καλείται να παρατηρήσει τον διάλογο, που αναπτύσσεται μεταξύ ενός έργου και του ίδιου του καλλιτέχνη. Από την άλλη, η γλυπτική συνδυάζοντας οπτικά και απτικά στοιχεία εντυπωσιάζει με την υλική της παρουσία, την πλαστική υπεροχή και τον εμπλουτισμό του χώρου. Στην έκθεση, που αποτελεί πλέον παράδοση για την γκαλερί μας, παρουσιάζονται έργα, τα περισσότερα διαστάσεων 30Χ30 εκ., νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών με στόχο να γεμίσουν τις μέρες των εορτών με χρώματα και ευχές. Συμμετέχουν 40 εικαστικοί με παλαιότερα αλλά και νέα έργα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκθεση. Αυτή η ξεχωριστή «συνεύρεση» των καλλιτεχνών, που αποτελεί θεσμό για τις εορταστικές ημέρες, συνδυάζει τις καθημερινές οπτικές εμπειρίες αποκαλύπτοντας την Τέχνη ως δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

 

Συμμετέχουν οι ζωγράφοι : Αγγελίδης Πασχάλης, Ανδριανός Σωτήρης, Αντωναρόπουλος Χρήστος, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Βαλυράκη Μίνα, Βαλυράκης Γιάννης, Γιαννακόπουλος Λεωνίδας, Δημητριάδου Κατερίνα, Ιερομονάχου Γωγώ, Κανά Ειρήνη, Καράς Χρήστος, Κούκος Δημήτρης, Ιερομονάχου Γωγώ, Λάβδας Κώστας, Λάλας Θανάσης, Λατινοπούλου Αθηνά, Μπελιβανάκη Λίλα, Παπαϊωάννου Χριστίνα, Πιστώνης Αχιλλέας, Σελιμάς Βασίλης, Σιάγκρης Παναγιώτης, Σόρογκας Σωτήρης, Σπάρταλης Άγγελος, Σπυριούνης Κώστας, Σταθόπουλος Γιώργος, Τζερμιάς Βαγγέλης, Τόλης Κωνσταντίνος, Χανιώτη Δήμητρα, Χαντζαράς Απόστολος, Χάρος Μανώλης, Pancess Χριστίνα

Συμμετέχουν οι γλύπτες : Αλεξόπουλος Στάθης, Βαρώτσος Κώστας, Βλάσσης Δημήτρης, Γαβαλάς Στέλιος, Καστρινάκης Αντώνης, Παναγιωτίδης Άγγελος, Ρόκος Κυριάκος

 


 

Και επειδή τα Χριστούγεννα αποτελούν μια εποχή προσφοράς, φέτος στην Sianti gallery ο Γιώργος Σταθόπουλος θα δωρίσει ένα ζωγραφικό έργο με σκοπό ο κάθε επισκέπτης να μπορεί να προμηθεύεται λαχνούς των 10 ευρώ καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης για να πάρει μέρος στην κλήρωση του έργου του. Όλα τα έσοδα των λαχνών θα δοθούν στα Παιδικά Χωριά SOS και ένας τυχερός θα αποκτήσει το έργο του καλλιτέχνη στην κλήρωση που θα γίνει παρουσία της κυρίας Άννης Κατσούλη εκπροσώπου των Παιδικών Χωριών SOS.


Φωτογραφίες Έκθεσης


Κατάλογος

Fullscreen Mode

ΒίντεοΈγραψαν για εμάς

Έργα Έκθεσης