23 Ιανουαρίου, 2024

“Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής” Βιβλιοπαρουσίαση, Θεατρική Παράσταση, Κλήρωση Έργου

Η τέχνη είναι προορισμένη να αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων και η Sianti Gallery το έκανε με τρόπους που ξεπερνάει τα αυστηρά πλαίσιά της. Έτσι, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 19.00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής», της συγγραφέως Ελένης Τσαλδίρη, ένα παραμύθι – ύμνο για τα παιδιά που δίνουν μάχη ενάντια στον παιδικό καρκίνο.

«Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής» είναι μια βιωματική ιστορία που με ποιητικό, όμως, τρόπο προβάλλει την δύναμη της παιδικής ψυχής, την αφέλεια, την αθωότητα, την πίστη, την αγάπη και την υπομονή μπροστά σε δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το βιβλίο προλογίζει η αείμνηστη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και αυτό του δίνει όραμα και ελπίδα προσφοράς.

Στην εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» θα απευθύνει χαιρετισμό ένας εκπρόσωπος του συλλόγου, ενώ η ψυχολόγος Μαρία Κούκνη θα αναλύσει την θεραπευτική λειτουργία της Τέχνης στα παιδιά που πάσχουν από ανίατες ασθένειες. Η παρουσίαση του βιβλίου θα πλαισιωθεί από θεατρική παράσταση που θα δραματοποιήσει το παραμύθι, ενώ η συγγραφέας – εικαστικός θα επικοινωνήσει διαδραστικά με τα παιδιά, μέσα από εικόνες.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση του έργου του Θανάση Λάλα « Ακροβάτες της χαράς», ο οποίος το δώρισε για την λαχειοφόρο που ξεκίνησε με τα εγκαίνια της καθιερωμένης εορταστικής έκθεσης «Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2023-2024» τον Δεκέμβριο, ένας τυχερός θα το αποκτήσει. Όλα τα έσοδα της λαχειοφόρου θα δοθούν την ίδια μέρα σ’ έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου Ελπίδα για την ενίσχυση των αναγκών του συλλόγου.


Ένα από τα πιστεύω της Sianti Gallery είναι ότι η Τέχνη και η Προσφορά συνυπάρχουν αρμονικά ακόμα και με μεθόδους έξω από το στενό πλαίσιο της έννοιας του κατεστημένου.

Με άλλα λόγια πρόκειται για την ίδια την αξία της Τέχνης για τον άνθρωπο, που η Sianti Gallery υποστηρίζει με διάφορες δράσεις. Γι’ αυτό και σας καλεί να γίνετε και οι ίδιοι μέτοχοι στην διαδικασία της δημιουργίας της Τέχνης με όποιον τρόπο ο καθένας μπορεί αλλά πάντα με κοινό στόχο την προσφορά.

Πληροφορίες για την λαχειοφόρο:

Αγορά (έως και τις 2/2/2024): Sianti Gallery και on line

Τιμή λαχνού: 10 ευρώ έκαστος

Για να κάνετε τη δική σας προσφορά στο Σύλλογο “ΕΛΠΙΔΑ” μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω λογαριασμό

ALPHA BANK – IBAN: GR1701403620362002002011883
Δικαιούχος: Β&Θ ΣΙΑΝΤΗΣ Ο.Ε
BIC: CRBAGRAA

με την ένδειξη “ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΠΙΔΑ”

Τα εδέσματα της εκδήλωσης είναι μία ευγενική χορηγία της Καλλιόπης Mπεζαντέ, φιναλίστ του Master Chef 6. 

Spread the love
  • SHARE