10 Ιανουαρίου, 2024

Διαδραστική Ξενάγηση & Βιβλιοπαρουσίαση για Παιδιά «Η Φανή και η Τέχνη»

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά: Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Διάρκεια Προγράμματος : 11.00-12.00

Ηλικία : 4-10 ετών

Τοποθεσία : Sianti Gallery  (Βασ. Αλεξάνδρου 2, πίσω από Εθνική Πινακοθήκη)

Παρουσίαση : Πόπη Γεωργοπούλου (συγγραφέας-μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός)

Δηλώσεις συμμετοχής: Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής ή καλέστε μας στο 210 7245432

Δεν βρέθηκαν πεδία.

Η Sianti Gallery προσκαλεί τους λιλιπούτειους φίλους της σε άλλη μία γιορτινή διαδραστική ξενάγηση ανάμεσα σε έργα και γλυπτά των εικαστικών που πρωταγωνιστούν στο βιβλίο «Η Φανή και η Τέχνη» της Πόπης Γεωργοπούλου. Έτσι, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στις 11:00 οι εκδόσεις Νίκας και η γκαλερί Sianti καλούν τα παιδιά να ζήσουν μία άλλη διαφορετική εικαστική περιπέτεια με τίτλο : «Η Φανή στη Χώρα των Χρωμάτων».

Η γκαλερί Sianti σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Νίκας» εξέδωσε το βιβλίο « Η Φανή και η Τέχνη» με σκοπό την αισθητική καλλιέργεια όχι μόνο των μικρών αλλά και των μεγαλύτερων παιδιών ή ακόμα και όσων αισθάνονται παιδιά. Άλλωστε, τα έργα των εικαστικών είναι ένας χείμαρρος χρωμάτων, σχημάτων και κυρίως συναισθημάτων, που ειβάλλουν στην καθημερινότητα. Η μικρή πρωταγωνίστρια του βιβλίου, η Φανή, μέσα από την δίνη των χρωμάτων μεταφέρεται στον χωροχρόνο και βρίσκεται στα εργαστήρια πέντε εικαστικών την στιγμή της δημιουργίας.

Και είναι αυτή ακριβώς η στιγμή που αιχμαλωτίζει η Φανή. Ο κάθε καλλιτέχνης με τα πινέλα του δημιουργεί αναπαραστάσεις της πραγματικότητας που κατακλύζονται από έντονα χρώματα, περιγράμματα, παραστατικές μορφές, στοιχεία της φύσης. Έτσι, λοιπόν, χαράσσονται οπτικές διαδρομές σε πολύχρωμες κοιλάδες κλείνοντας το μάτι στην χαρά, την ελπίδα, το γέλιο.

Με την ενεργή συμμετοχή των εικαστικών, που πρωταγωνιστούν στο βιβλίο, τα παιδιά παρατηρούν ζωντανά τα έργα τους, εντοπίζουν λεπτομέρειες και τελικά με τις ιστορίες που τους διηγούνται οι ίδιοι ανακαλύπτουν το μυστικό της Τέχνης: την αιτία της κίνησης του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος του κάθε καλλιτέχνη.  Τότε, με την αποκάλυψη αυτή ξεκλειδώνεται ένα έργο και το κάθε παιδί συν-κινείται αυτοσχεδιάζοντας μέσα σε μία δίνη χρωμάτων και σχημάτων!

Στις 20 Ιανουαρίου, λοιπόν, η Sianti Gallery καλεί τα παιδιά να συνεχίσουν το ταξίδι  της Φανής στην χώρα των χρωμάτων και να ζωντανέψουν την φανταστική περιδιάβαση στα ατελιέ των καλλιτεχνών!

Οι εικαστικοί των οποίων το έργο ανακάλυψε η Φανή είναι (με αλφαβητική σειρά): Γιάννης Βαλυράκης, Θανάσης Λάλας, Χριστίνα Σαραντοπούλου, Σωτήρης Σόρογκας, Μανώλης Χάρος.

Spread the love
  • SHARE