Η Sianti Gallery στην Art Athina 2022

16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Ήταν μεγάλη χαρά να σας υποδεχτούμε στο φετινό μας booth G5 και να θαυμάσουμε τον ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, στο σύγχρονο και το κλασικό με μόνο οδηγό την Τέχνη!

Η Sianti Gallery συμμετείχε με την έκθεση «Διάλογοι» που, καθόλου τυχαία δεν επιλέχθηκε καθώς σηματοδοτεί το πέρασμα από τον Εικαστικό Κύκλο Sianti στη Sianti Gallery. Η νέα γενιά βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την παλαιότερη σε θεματολογικό, χρωματικό και τεχνικό επίπεδο. Άλλοτε η μια καθοδηγεί την άλλη και άλλοτε συνομιλούν στον ανοιχτό ορίζοντα που μόνο η τέχνη μπορεί να προσφέρει. Ζεύγη καλλιτεχνών, διαδέχονται ο ένας τον άλλον με την ίδια αρμονία που ο Θόδωρος και η Βασιλική Σιαντή διαδέχονται τον πατέρα τους και ιδρυτή του Εικαστικού Κύκλου, Φάνη Σιαντή.

 

Στη φετινή μας έκθεση στο booth G5, οι λιτές σχεδιαστικές φόρμες του Σωτήρη Σόρογκα στάθηκαν δίπλα στην πολυπλοκότητα των κεντημάτων της Δήμητρας Χανιώτη. Οι αφαιρετικά δομημένοι κόσμοι της Χριστίνας Παπαϊωάννου έπιασαν κουβέντα με τους κόσμους του Γιάννη Φωκά. Τα εξπρεσιονιστικα όργανα της τάξης του Χρήστου Αντωναρόπουλου παρακολούθησαν τον σχεδόν άμορφο ποδηλάτη του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου. Τα πλακάτα χρώματα και οι χώροι της Όπυ Ζούνη συνομίλησαν με τους ορίζοντες του Κωνσταντίνου Τόλη. Ένας από τους δασκάλους του μοντερνισμού θεματολογικά και χρωματικά, ο Χρήστος Σαρακατσιάνος ήρθε να συνδιαλλαγεί με τον ζωγραφικά κινούμενο και συγκινησιακό κόσμο του Γιάννη Βαλυράκη. Στοιχεία και διάλογοι σουρεαλιστικοί μπόρεσαν να αποκαλυφθούν στη δουλειά του Χρίστου Καρά όταν εκείνη στάθηκε δίπλα στον ρεαλιστικά υπερρεαλιστικό κόσμο της Λίλας Μπελιβανάκη. Τα στοιχεία με την βαθιά ελληνικότητα του Γιώργου Σταθόπουλου ζωηρεύουν στον φολκλορικό καμβά του Απόστολου Χαντζαρά. Ο τρυφερός σχεδόν αθώος κόσμος του Παύλου Σάμιου απενοχοποιεί την ευαίσθητη αγκαλιά του Άγγελου Σπάρταλη. Η γαλήνια θάλασσα του Δημοσθένη Κοκκινίδη συνάντησε το ηλιοβασίλεμα του Παναγιώτη Σιάγκρη, ενώ οι χορευτές του γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη κινήθηκαν στον ρυθμό του μουσικού φουγάρου του Στέλιου Γαβαλά.

Ήταν μεγάλη χαρά να σας υποδεχτούμε στο φετινό μας booth G5 και να θαυμάσουμε τον ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, στο σύγχρονο και το κλασικό με μόνο οδηγό την Τέχνη!

 

Η διεθνής Art Fair της Αθήνας επέστρεψε για 25η χρονιά και η Sianti Gallery  συναντήθηκε ξανά με τους φιλότεχνους φίλους της, όπως κάνει τόσα χρόνια τώρα. Στο Ζάππειο Μέγαρο από την Παρασκευή 16 έως την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, 80 χώροι τέχνης από την ελληνική και την διεθνή σκηνή παρουσίασαν, σε ένα ευρύ φάσμα, έργα σπουδαίων εικαστικών.


Φωτογραφίες Έκθεσης


Φωτογραφίες Εγκαινιών