Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti Gallery στην Art Athina 2019

13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ξεχωριστές παρουσίες από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό, πνευματικό και επιχειρηματικό κόσμο καθώς και πολλοί φιλότεχνοι και συλλέκτες κατέκλυσαν το Booth του Εικαστικού Κύκλου Sianti Gallery.

Χώρος Έκθεσης: Ζάππειο Μέγαρο

Επιμέλεια: Βασιλική Σιαντή

 

Η μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση της Αθήνας, η Art Athina 2019, ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη χρονιά. Το Ζάππειο Μέγαρο αποδείχτηκε ο φυσικός χώρος για τις 36 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσδίδοντας την αίγλη που αρμόζει στην τέχνη.

 

Ο Χρήστος Αντωναρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Τόλης αποτέλεσαν τους φετινούς πρωταγωνιστές στο Booth Ε6 του Εικαστικού Κύκλου Sianti Gallery αγκαλιάζοντας νέες προσεγγίσεις και επιδρώντας με τα έργα τους καταλυτικά μέσα στο χώρο. Η «Καρυάτιδα» και η «Νυχτερινή Περίπολος»(Rusty Rembrand) του Χρήστου Αντωναρόπουλου αλλά και η πρωτότυπη εγκατάσταση «Ατέρμονος Χώρος» του Κωνσταντίνου Τόλη εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τους επισκέπτες.

 

Έκδηλο ήταν και το ενδιαφέρον του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μόλις αντίκρυσε την «Καρυάτιδα» του Χρ. Αντωναρόπουλου. Ξεχωριστές παρουσίες από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό, πνευματικό και επιχειρηματικό κόσμο καθώς και πολλοί φιλότεχνοι και συλλέκτες κατέκλυσαν το Booth του Εικαστικού Κύκλου Sianti Gallery.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων που τίμησαν την φετινή φουάρ ξεχώρισαν οι: Αναστασάκος Μανώλης, Γερουλάνος Παύλος, Δικέφαλος Κώστας, Κεφαλογιάννη Όλγα, Κούκος Δημήτρης, Λάλας Θανάσης, Παπαγιάννης Θόδωρος, Παπαθεοδώρου- Βαλυράκη Μίνα, Παπανδρέου Άντα και Μαργαρίτα, Παπουτσίδη Σούλα, Ρόκος Κυριάκος, Σαραντοπούλου Χριστίνα, Σπυριούνης Ι.Κ, Στεφανίδης Μάνος, Στοΐδης Άρις, Τσόκλης Κώστας & πολλοί άλλοι.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

 

Χρήστος Αντωναρόπουλος

Γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ Αθηνών
(1980-1985) και Σκηνογραφία ΑΣΚΤ Αθηνών (1983-1985). Πτυχίο με άριστα το 1985. Υποτροφία και σκηνογραφία στο ΙΚΥ 1985. Μεταπτυχιακή ζωγραφική ΙΚΥ (ίδρυμα κρατικών υποτροφιών) 1988-1991.

 

Κωνσταντίνος Τόλης

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1966. Σπούδασε στο τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών στο
ΑΠΘ με κατεύθυνση τη ζωγραφική (εργαστήριο Βαγγέλη Δημητρέα) (1997-2001). Διδάχθηκε φωτογραφία με δάσκαλο τον Γ. Κατσάγγελο ΑΠΘ (1998-1999) και
αγιογραφία με δασκάλους τον Χρ. Λιόνδα και τον Ι. Καρούσο (1993-1995). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


Φωτογραφίες Έκθεσης


Φωτογραφίες Εγκαινιών