Ομαδική Έκθεση “Art Your Pet”

4 ΙΟΥΝΙΟΥ - 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Η Sianti Gallery σε συνεργασία με την εταιρεία Your Pet παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο “Art Your Pet”, που περιλαμβάνει την παρουσίαση έργων 36 καλλιτεχνών με θέμα τους φίλους μας τα ζώα.

Η Sianti Gallery σε συνεργασία με την εταιρεία Your Pet παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο “Art Your Pet”, που περιλαμβάνει την παρουσίαση έργων 36 καλλιτεχνών με θέμα τους φίλους μας τα ζώα.

 

Όπως είναι γνωστό, τα ζώα, είτε ως σύμβολα, είτε ως ένδειξη της στενής σχέσης ανθρώπων και ζώων είτε ως πλάσματα μυθικά και θεϊκά, είτε απλά σαν το αγαπημένο θέμα των καλλιτεχνών πρωτοστάτησαν στην τέχνη από την πρωτόγονη μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Με διάφορους τρόπους απεικόνισης, με ποικιλία χρωμάτων, μέσα από την προσωπική ευαισθησία του κάθε καλλιτέχνη και τα δεδομένα κάθε εποχής, στόλισαν και στολίζουν βράχους, τοίχους, οροφές, ναούς, πίνακες ακόμα και ανθρώπινα κορμιά.

 

«Art Your Pet» τονίζει ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης, Μάνος Στεφανίδης σημειώνοντας: «Είναι πολύ σπουδαίο, νομίζω, να υπενθυμίζουμε συνεχώς και προς πάσα κατεύθυνση, το μεγάλο χρέος που έχουμε εμείς, τα λεγόμενα, έλλογα όντα προς το υπόλοιπο, ζωικό βασίλειο του πλανήτη, τα θεωρούμενα “άλογα”. Όπως επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές από τις υπερέχουσες, ανθρώπινες ιδιότητες, όπως ευαισθησία, αυταπάρνηση, αφοσίωση εντοπίζονται περισσότερο στα τετράποδα παρά στα δίποδα. Είναι πολύ λυπηρό αλλά είναι αλήθεια πως ο άνθρωπος με τον τεχνολογικό, κυρίως, πολιτισμό που δημιούργησε, αποτελεί όλο και περισσότερο τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον πλανήτη ενώ είναι εκείνο το ζώο που απειλεί με εξαφάνιση τα περισσότερα είδη της πανίδας και της χλωρίδας της γης μας. Άρα, είναι απόλυτα αξιέπαινη η προσπάθεια της Your Pet και της γκαλερί Σιαντή να συνδιοργανώσουν μιαν εικαστική έκθεση με βασικό θέμα και πρωταγωνιστές τους φίλους μας τα ζώα σε μιαν εκδήλωση με έργα ζωγραφικής ή γλυπτικής, με εγκαταστάσεις ή βίντεο.Κι ως προς ζώα, αυτά είναι βέβαιο πως και φίλοι μας είναι όσο και ακούσια θύματα μας. Ως προς εμάς όμως; Να γιατί χρειαζόμαστε την τέχνη. Την υψηλότερη, δηλαδή, έκφραση του ανθρώπινου πολιτισμού. Για να μας ευαισθητοποιεί, να μας ενεργοποιεί και να μας προβληματίζει. Για να μας κάνει λίγο περισσότερο ανθρώπινους. Όπως λίγο περισσότερο ανθρώπινους μας κάνει εξάλλου κι η επαφή και η σχέση μας με τα ζώα»!

 

Ίσως τελικά, όσο παράξενοι κι αν είναι οι καιροί μας, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα ζώα που μας ανέχονται με όλες τις παραξενιές μας. Που είναι δίπλα μας σε κάθε δύσκολη στιγμή και μας παρηγορούν. Άλλωστε μπορούμε να παραδεχτούμε ότι τα ζώα είναι ό τι έχει απομείνει από τον Παράδεισο. Σίγουρα , όμως, η αγάπη μας προς τα ζώα πάντα επιστρέφει. Ίσως με άλλον τρόπο, ή και άλλη μορφή. Εδώ πρέπει να τονιστεί ο φιλοζωικός χαρακτήρας της έκθεσης καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της θα διατεθεί στην Ζωοφιλική Ένωση Μεγάρων «ZEM RESCUE».

 

SPONSORED BY

Η υψηλότερη και ευγενέστερη ανθρώπινη δημιουργία, η τέχνη, δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τα ζώα. Από τα πρώτα καλλιτεχνικά έργα του ανθρώπου στα σπήλαια της παλαιολιθικής εποχής, την αρχαία αιγυπτιακή τέχνη και την κλασσική αρχαιότητα αργότερα, μέχρι την μοντέρνα τέχνη του σήμερα, η τέχνη του ανθρώπου πάντα προσέγγιζε και προσεγγίζει με θαυμασμό αλλά και σεβασμό, τον κόσμο των ζώων. Μακάρι και όλες οι άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες να προσέγγιζαν με τον ίδιο τρόπο τους συγκατοίκους στον πλανήτη μας.

Μη όντες καλλιτέχνες, οι εργαζόμενοι στη Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική εκφράζουμε μέσα από την ιατρική μας δραστηριότητα την αγάπη μας προς τα ζώα προασπίζοντας την υγεία τους και προσπαθώντας να απαλύνουμε τον πόνο τους. Παρόλα αυτά, καθημερινά, τα όμορφα graffiti του STMTS που ομορφαίνουν την Κλινική μας, μας θυμίζουν ότι η αγάπη για τους μικρούς μας συντρόφους μπορεί να έχει πολλές εκφράσεις. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουμε με τη χορηγία μας στην εικαστική έκθεση Art Your Pet στην οποία παίρνουν μέρος τόσοι πολλοί και τόσο αξιόλογοι καλλιτέχνες. Είναι μια ευκαιρία να υπογραμμίσουμε μαζί τους ότι η εκδήλωση της αγάπης για τα ζώα από διαφορετικές όψεις, έχει πολλαπλασιαστική δύναμη.


Φωτογραφίες Έκθεσης


Κατάλογος

Fullscreen Mode

ΒίντεοΦωτογραφίες Εγκαινιών


Έγραψαν για εμάς