11 Οκτωβρίου, 2023

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά «Αέρας, άνεμος, πνοή» 

Οι θέσεις συμπληρώθηκαν!

Ημερομηνία: 21 Οκτωβρίου & ώρα: 11:30

Τοποθεσία: «Sianti Gallery»

Διεύθυνση : Βασ. Αλεξάνδρου 2 & Νηρηίδων 18, περιοχή Χίλτον, 11634 (πίσω από Εθνική Πινακοθήκη)

Διάρκεια: 11:30-13:00

Για Παιδιά: 6-9 ετών

Είσοδος Ελεύθερη

Parking: Δρόμος ή παρκινγκ στην Ιοφώντος 2 (δίπλα στην γκαλερί)

Παίρνοντας τη σκυτάλη από το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς, σας προσκαλούμε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο νέο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα.

Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύσσεται γύρω από τις έννοιες του αέρα, του ανέμου και της πνοής, συνδέοντας στοιχεία της φύσης με την κίνηση και τη ζωή, στοιχεία έμπνευσης των καλλιτεχνών, Βαρώτσου-Πανιάρα-Σόρογκα.

Η έκθεση με έργα των Πανιάρα, Σόρογκα και Βαρώτσο, περιέχει ταυτόχρονα εικόνες και σχήματα επηρεασμένα και διαμορφωμένα από την κίνηση και την αλληλεπίδραση. Ο ατμοσφαιρικός αέρας αγκαλιάζει τις φόρμες του Βαρώτσου, ένας άνεμος διαπερνά και οδηγεί τη χρωματική παλέτα του Πανιάρα και με μικρές πνοές – ανάσες μοιάζουν τα εύθραυστα λουλούδια του Σόρογκα καθώς ξεπροβάλλουν από τις βαριές πέτρες.

Αυτή τη φορά θα πάρουμε έμπνευση κι εμείς από τα ίδια στοιχεία της φύσης. Πώς κινεί ο άνεμος το χρώμα; Πώς αιχμαλωτίζεται ο αέρας και η πνοή σε έναν πίνακα; Ποια είναι τα πιο αέρινα χρώματα; Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί με φαντασία και χαρά! Μικρές ιστορίες των τριών αυτών εικαστικών θα μας δώσουν αφορμές για ζωγραφική!

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα προσφέρουν πολυαισθητηριακά ερεθίσματα στα παιδιά για να διαισθανθούν και να κατανοήσουν μορφές και όψεις της τέχνης, να εμπλουτίσουν έτσι την προσωπικότητά τους! Στόχος μας είναι να φέρουμε τα παιδιά κάθε ηλικίας πιο κοντά στις ιδέες και τον κόσμο των καλλιτεχνών. Σε συνεργασία με την Δρ Πόπη Γεωργοπούλου, μουσειολόγο και μουσειοπαιδαγωγό, με πείρα στον σχεδιασμό και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για μουσεία και χώρους πολιτισμού, ευελπιστούμε να προσφέρουμε στα παιδιά έναν δρόμο για τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις τους.

Spread the love
  • SHARE