23 Νοεμβρίου, 2023

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά «Ο δρόμος προς τη χαρά»

Συνεχίζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα για το 2023, σας προσκαλούμε στην 3η συνάντησή μας, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου!

Ο Χρήστος Αντωναρόπουλος αποτυπώνει τη ζωή, με τις δυσκολίες και τις χαρές της. Ο κόπος και η προσπάθεια, αλλά και η απογοήτευση μερικές φορές, μας οδηγούν στην επίτευξη στόχων, στη χαρά εν τέλει!

Ξεκινάμε το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με την αφήγηση ενός λαϊκού παραμυθιού, που στοχεύει στη συνειδητοποίηση ότι οι κόποι αποφέρουν καρπούς στη ζωή του ανθρώπου, ακόμη κι αν κατά τη διάρκεια δεν μας είναι πάντα εύκολο να διακρίνουμε την ωφέλεια της διαδρομής.

Θα μάθουμε για τον καλλιτέχνη, θα παρατηρήσουμε τα έργα του, θα εντοπίσουμε λεπτομέρειες, θα ανακαλύψουμε μέσα σε αυτά μικρές χαρές της καθημερινότητας!

Θα ολοκληρώσουμε κάνοντας ο καθένας το ατομικό μας έργο με χαρτί! Αυτό το εφήμερο υλικό μπορεί να δώσει την χαρά της δημιουργίας για να αποτυπώσουμε την εναλλαγή συναισθημάτων. Αυτή τη φορά θα πάρουμε έμπνευση κι εμείς από την καθημερινότητα. Ας κλείσουμε τα μάτια για να θυμηθούμε μια ήρεμη χαρούμενη οικογενειακή στιγμή, την κίνηση ενός δέντρου, το χουζούρεμα μιας γάτας, το παιχνίδι με τους συμμαθητές μας.

Τοποθεσία: «Sianti Gallery»

Διεύθυνση : Βασ. Αλεξάνδρου 2 & Νηρηίδων 18, περιοχή Χίλτον, 11634 (πίσω από Εθνική Πινακοθήκη)

Διάρκεια: 11:00-12:30

Για Παιδιά: 7-10 ετών

Είσοδος Ελεύθερη

Parking: Δρόμος ή παρκινγκ στην Ιοφώντος 2 (δίπλα στην γκαλερί)

Δεν βρέθηκαν πεδία.

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα προσφέρουν πολυαισθητηριακά ερεθίσματα στα παιδιά για να διαισθανθούν και να κατανοήσουν μορφές και όψεις της τέχνης, να εμπλουτίσουν έτσι την προσωπικότητά τους! Στόχος μας είναι να φέρουμε τα παιδιά κάθε ηλικίας πιο κοντά στις ιδέες και τον κόσμο των καλλιτεχνών. Σε συνεργασία με την Δρ Πόπη Γεωργοπούλου, μουσειολόγο και μουσειοπαιδαγωγό, με πείρα στον σχεδιασμό και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για μουσεία και χώρους πολιτισμού, ευελπιστούμε να προσφέρουμε στα παιδιά έναν δρόμο για τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις τους.

Spread the love
  • SHARE